Checkpoints

Menneskerettighetsdokumentarer

Checkpoints

I menneskerettighetsprogrammet Checkpoints finner du årets sterkeste dokumentarfilmer. I samarbeid med Raftostiftelsen setter vi søkelyset på menneskerettighetssaker verden over med et bredt program. 

-

Åpning av Checkpoints 2024

I år åpner programmet med DE RETTSLØSE, en norsk dokumentar som tar for seg jakten på sannheten om «tyskerjentene». Dette er en film med sterk forankring i Bergen som tar opp universelle problemstillinger. 

- Vi ønsker å løfte frem at brudd på menneskerettigheter også skjer her hjemme, og er glade for at vi har et så sterkt dokumentarfilmmiljø i Bergen som er med på å fortelle disse viktige historiene, sier programansvarlig for dokumentar Håkon Tveit.

Checkpoints åpner torsdag 17. oktober. Billettsalg åpner 3. oktober.

BIFF 2024
se senere
Flere detaljer

Checkpoints i konkurranse 2024

Årets konkurranseprogram favner bredt geografisk og tematisk og består av dokumentarer som gir innblikk i viktige tema på en engasjerende og innsiktsfull måte.

I årets program kan man reise til Colombia, Canada, Kenya, Palestina, India, Japan og Bosnia-Hercegovina. Enten det handler om tilgang til jord, marginaliserte grupper, seksuelle overgrep eller miljø møter vi inspirerende mennesker som kjemper for sine rettigheter, hvor mye står på spill for dem og for oss alle.

Vinneren av konkurranseprogrammet blir tildelt 25 000 kr til miljøet eller saken filmen handler om. Les om årets menneskerettighetsdokumentarer i konkurranse:

BIFF 2024
se senere
Flere detaljer
BIFF 2024
se senere
Flere detaljer
BIFF 2024
se senere
Flere detaljer
BIFF 2024
se senere
Flere detaljer
BIFF 2024
BIFF KINO
se senere
Flere detaljer
BIFF 2024
se senere
Flere detaljer
BIFF 2024
se senere
Flere detaljer

-

Bilde 07.11.2020, 14 54 18 (1).jpg

I samarbeid med Raftostiftelsen. BIFF er med Checkpoints blitt en del av Human Rights Film Network – et nettverk for menneskerettighetsfilmfestivaler. 

-

Om Checkpoints i 2023

ALL STATIC & NOISE, et rystende vitnesbyrd fra Kinas interneringsleire for uigurer åpner menneskerettighetsprogrammet på BIFF i 2023. 

Vinneren av konkurranseprogrammet ble NAME ME LAWAND, kåret av juryen bestående av Archana Bidargaddi, DotLeft | Line Alice Ytrehus, Høgskulen på Vestlandet/Rafto alumni Maciej Nowicki, Helsinki Foundation for Human Rights Les hele juryens begrunnelse i denne saken

-

Om Checkpoints i 2022

NO SIMPLE WAY HOME åpnet menneskerettighetsprogrammet Checkpoints i 2022. Torsdag 20. oktober var det samtale med blant andre filmskaper Akuol de Mabior, i samarbeid med GRIP – Global Research Programme on Inequality (UiB) og Papillon.

Vinneren av konkurranseprogrammet ble THE KILLING OF A JOURNALIST, kåret av juryen bestående av Matthew Gichohi, Chr. Michelsen Institute | Kariane Westrheim, Raftopriskomiteen | Isabella Lie Befring, Skeiv ungdom.

{{loaderText}}